uk
ru
en
de

Ensemble der ukrainischen Volksmusik der Wolyner Nationalen Lessya-Ukrainka-Universität

Ensemble der ukrainischen Volksmusik

Veröffentlicht: 2010-11-10 15:54:32

Wohltätigkeitskonzert in der Wolyner Nationalen Lessya-Ukrainka-Universität

Під покровительством Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії

30 вересня у Волинському національному університеті імені Лесі Українки для студентів-першокурсників відбувся благодійний концерт колективів та виконавців Центру культури і дозвілля «Відкрий своє серце добру».

Метою заходу, організованого у день православного свята Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, було передбачено збір коштів на спорудження Свято-Софіївського храму ВНУ. Потрібно сказати, що ідея проведення подібних благодійних акцій виникла давно, і уже 12 травня 2007 року на вул. Винниченка, 30а було освячено хрест під будівництво університетської святині. Таку потрібну і благородну справу продовжив і перший Віденський бал на Волині, організований завдяки ініціативі ректора Ігоря Коцана. Справа виявилася вдячною, адже тоді вдалося зібрати понад 23 тисячі гривень.  Саме тому, дякуючи небайдужим студентам, викладачам та працівникам університету, сьогодні на рахунку благодійного фонду «Освітній фонд імені Лесі Українки» знаходиться 136 019, 55 гривень.

Зрозуміло, що цих коштів недостатньо для втілення та реалізації запланованого проекту у життя. Тому благодійна акція «Відкрий своє серце добру» стала черговою сходинкою у наближенні до спільної мрії. Концерт, котрий відбувся  у Центрі культури та дозвілля ВНУ, розпочався виступом капелана університету отця Михаїла, який привітав присутніх з величним святом та закликав жити не лише сьогоднішнім днем, а й задуматися над тим, що буде далі, бо йдучи по життю, потрібно не забувати дивитися на небо. Урочисті слова були підкріплені піснею на величання Богородиці, котра пролунала у виконанні квартету «Акорд».

На концерті прозвучали романси у виконанні заслуженого артиста України Михайла Лазуки та лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів тріо бандуристок «Дивоструни». Зачаровували   також майстерність виконавців інструментального ансамблю «Джерела», які заграли композицію «Буковинські мелодії» та такі, здавалося б, прості, але настільки рідні слова «Пісні про рідний край» народного артиста України Василя Чепелюка. Яскравим доповненням свята стали хореографічні композиції у виконанні Ансамблю народного танцю кафедри хореографії та Ансамблю сучасного танцю «Аванте».

Благодійний концерт завершився. Потрібна справа знайшла своє продовження і відгук у серцях не лише студентів-першокурсників, але й усіх гостей свята. Будемо сподіватися, що саме завдяки подібним акціям скарбниця майбутнього храму буде поповнюватися і, таким чином, ми будемо підходити все ближче і ближче до нашої спільної мети. Та головне, як зазначив отець Михаїл, ніколи не забувати, що основне завдання кожної людини у цьому житті – збудувати храм не фізичний, а духовний.

Надія ОМЕЛЬЧУК

При використанні цієї інформації обов`язкове посилання на першоджерело